U Staňků (22. listopadu 2001)


Již při vstupu do vinárny U Staňků vítal návštěvníky kapelník v rybářské kamizole. Vlasec a podběrák pak barvitě navozoval zamlženou jihočeskou krajinu plnou rybníků a porybných. Podběrák však při bližším prozkoumání (viz detail vpravo) neobsahoval živého kapitálního kapra, nýbrž neméně kapitální zavináče v octě.
 
Figurínu rybáře v životní velikosti a v gumové pláštěnce zapůjčilo ze svých sbírek Jihočeské Rybářské Muzeum v Třeboni, náklady na převoz a pojištění hradila nadace Losos v tísni. Rybářská společnost se sešla velmi pestrá, nechyběl ani dr.Ventlacha, náš přední odborník na Kapra Stříbrošupinného
(na snímku sedící vpravo)
   
Večeře bylo trochu mimo téma (sýr a vepřové uzené) - aby management zachránil situaci, načnul zavináče z muzejních sbírek. Kapelníkova dobrá nálada (pramenící z úterního oslnivého úspěchu na Icepárty) se projevila dokonce krátkodobým zapůjčením banja do neodborných dívčích rukou.
Vypjaté okamžiky večera, kdy houslista bleskovými přehmaty vyluzoval neočekávaně dlouhé tóny komorního cis, využil kapelník k nacvičování slovenského rybářského pozdravu "ryba hore"  se sklenkou vína v ruce. Někteří diváci chvílemi nemohli přemoci své dojetí nad smutným údělem ryb v českých bahnitých vodách tak dojemně interpretovaném Koženými   Hrdly.


Houslistovo mistrovství občas udivilo i kapelníka.

Manažerka domlouvá možnost provedení České Mše Vánoční v prostorách vinárny o vánočních svátcích.
Nejen kapela, ale i obecenstvo podávalo špičkové výkony. Zejména Dívčí Trio se ukázalo ve své nejlepší formě zvukové, vizuální i pohybové.

Bonbonkem večera se díky chvilkové kapelníkově nepozornosti stala hra na přání diváků, rozdováděné umělce pak jejich vedoucí musel dlouho napomínat, což se projevilo v několika krátkých lapsech, které však postřehlo jen velmi školené ucho. Naskytla se tak dokonce nevídaná možnost vidět kapelu při mravenčí práci s nacvičováním dosud nikdy nehraných skladeb. Dlužno podotknout, že zde určité problémy postřehlo i ucho nejen necvičené ale i značně ovíněné.
Naštěstí naprostá profesionalita kapely v závěru vtipným podáním larga ze skladby Bahno rozptýlila všechny nevyslovené obavy a proto i tento koncert můžeme s klidným svědomím zahrnout do Zlaté Éry kapely (a nikoli tedy do Černého Soumraku, jak někteří rádoby odborníci z řad obecenstva navrhovali).